RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U ponedjeljak početak drugog polugodišta

Na području Brčko distrikta BiH, u ponedjeljak 15. janura tekuće godine, započinje drugo polugodište školske 2017/2018. godine.

Šef Odjela za obrazovanje brčanske Vlade Senad Osmanović, istakao je, da je za nesmetan početak nastavnog procesa sve spremno.

Senad Osmanović

“Odjel je užurbano radio proteklo vrijeme kako bi nastavni proces od 15. janura krenuo normalnim tokom. Obezbijeđeni su ogrev za škole, nastavni kadar, kao i prijevoz za učenike. Također je primljen i kadar, tačnije četiri vaspitača, za realizaciju pripremne nastave za oko 450 djece”, dodao je Osmanović.

On je naglasio da će i dalje biti angažovanja osoba po Ugovoru o privremnim i povremenim poslovima jer je školstvo sistem gdje cirkulira oko 1. 000 ljudi, tako da su potrebe za kadrom konstantne jer uposlenici odlaze na bolovanja, u penziju, a čak ima i raskida radnog odnosa.

“Već smo raspisali i konkurs u protekloj godini za još nekih 30 pozicija u osnovnom i srednjem obrazovanju, i ta mjesta će se popunjavati u narednom periodu. A planovi Odjela za obrazovanje su i da u aprilu raspiše još jedan konkurs za nedostajuće pozicije i ta procedura bi trebala biti završena do kraja avgusta kako bi novu školsku 2018/2019. godinu godinu od 1. septembra započeli sa punim kapacitetom”, pojasnio je Osmanović.

Učenici će na odmor ponovo početkom aprila kada je planom i programom predviđena sedmica proljetnog raspusta, dok je kraj ove školske godine predviđen za 1. juni 2018. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.