RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U tijeku uređenje putne infrastrukture

Na području Brčko distrikta BiH JP „Putevi“ Brčko vrši čišćenje kanala, bankina i posipanje materijala. Kada je u pitanju zapadni dio distrikta Katica Jelić, referentica za puteve i nadzornica na održavanju zapadne zone Brčko distrikta je kazala da je   izvršeno 150 kilometara košenja, uređeno 10.000 metra četvornih bankina, očišćeno oko 8.000 kanala i asfaltirano 3.000 metara četvornih puteva.

Jelić je kazala da je ostalo u ovoj godini asfaltirati lokalne puteve i očistiti kanale na regionalnim i lokalnim putevima, kao i očistiti još dvadeset kilometara regionalnog, odnosno malezijskog puta.

Jelić je navela da je u proteklom razdoblju bilo dosta zahtjeva od predsjednika mjesnih zajednica za čišćenjem kanala i propusta. Na bankinama se postavlja tampon od kamenog materijala eruptivnog podrijetla sitnije frakcije koji je puno kvalitetniji i koji, kada se uvalja, bolje i dulje se zadržava na bankini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.