Arhiva

Danas dan žalosti u cijeloj BiH

Zbog teškog stanja izazvanog prirodnim nesrećama, Vlada FBiH je odlučila 20. maj proglasiti Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine, prenosi Anadalu Agency.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH, a medijske kuće na teritoriji FBiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje.

Također, sutra je Dan žalosti i u Republici Srpskoj. Odluku je donijela danas Vlada Republike Srpske, koja je u stalnom zasjedanju usljed situacije nastale velikim poplavama.

Vlada Brčko distrikta takođe je donijela odluku o proglašenju 20.maja danom žalosti.

Odluke o Danu žalosti su donešene na entitetskom nivou.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button