RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Uskoro počinju aktivnosti oko izgradnje multifunkcionalne gradske dvorane

Nakon rebalansa budžeta i usmjerenih svih 6.2 miliona maraka od Klirinškog duga, kao inicijalnih sredstava, za izgradnju gradske multifunkcionalne sportske dvorane, brčanska Vlada će ubrzo imenovati operativno tijelo koje će pokrenuti procedure za realizaciju ovog kapitalnog projekta.

«Uskoro ćemo imenovati interresorni tim koji će ispitati prednosti i nedostatke lokacija za gradnju dvorane. Nadalje, on će u saradnji sa strukom, djelovati u pravcu pripreme idejnog projekta kako bi bili precizirani i usaglašeni svi sadržaji koje će imati dvorana. Potom, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, slijedi tender za odabir najkvalitetnijeg projekta, a onda i samog izvođača radova», rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Milić je potvrdio da su trenutno u opciji dvije lokacije, ona na Ficibajeru i Novom Brčkom, a da se kod odabira lokacije mora voditi računa, pored ostalog, i o parking prostoru, jer je riječ o objektu koji treba da primi nekoliko hiljada posjetilaca.

Kojom dinamikom će teći ove pripremne aktivnosti, te koliko će novca dodatno trebati za završetak dvorane, gradonačelnik Milić, u ovom momentu, nije mogao reći, ali je istakao da će to utvrditi izvedbeni projekat, kada bude sačinjen.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.