Arhiva

Usmjeriti koruptivnu percepciju prema središnjem sloju u vlasti

Danas je održana redovna 59. sjednica Vlade Brčko Distrikta čije je težište aktivnosti bilo usmjereno ka središnjem sloju u javnoj administraciji, po pitanju vladinih mjera u borbi protiv korupcije. Lupa percepcije koruptivnih radnji u javnosti je po logici stvari usmjerena ka gradonačelniku i vladi, no u toj percepiciji vrlo je bitna kontrola i odgovornost središnjeg sloja u javnoj administraciji koja je takođe jako pogodan teren za vršenje koruptivnih radnji, kazao je Anto Domić, gradonačelnik Brčko Distrikta, danas putem press- konferencije.

„Neshvatljivo je da smo imali izgradnju cestovnih putnih pravaca a da nismo imali građevinsku dozvolu, neshvatljivo je da se cestovni pravci grade suprotno projektnoj dokumentaciji, neshvatljivo je se dostavljaju nejasna i neprecizna izvješća i analize koje kasnije se pokažu kao neispravne i netočne, neshvatljivo je da nitko u sistemu ne izvrši dodatnu provjeru radova i obračuna radova, količina i kvalitete, a da se sve to prihvati.“, precizirao je Domić.

Preostala tačka dnevnog reda koja se tiče izračunavanja koncesijske naknade čiji je predlagač Esed Kadrić, dogradonačelnik Brčko Distrikta, biće razmatrana u ponedjeljak 24. marta, zaključeno je na kraju današnjeg zasijedanja Vlade Brčko Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button