RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Usvojene izmjene i dopune Pravilnika o zapošljavanju

Na današnjem trećem nastavku 30. redovne sjednice sjednice, članovi brčanske Vlade, između ostalog, usvojili su Izmjene i dopune Pravilnika o zapošljavanju, koje se odnose prije svega na neke tehničke detalje kako bi izbor kandidata bio što efikasniji.

„Pravilnikom se uvodi da će u uvid u dijelu koji se odnosi na tajnost podataka, imati i institucije koje se bave sprovođenjem zakonitosti postupka. Intervencijom gradonačelnika, novim pravilnikom se uvodi i dodatno bodovanje, odnosno davanje dva boda i kandidatima koji u svom domaćinstvu imaju nezaposlene ili penzionisane članove, kao i dva dodatna boda samohranim roditeljima“, kazao je šef Odjela za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić.

Članovi Vlade Distrikta primili su k znanju i Izvještaj o utrošku sredstava granta udruženjima penzionera PIO/MIO Federacije BiH i penzionera RS-a za banjsko-klimatsko liječenje iz 2017. godine.

„Udruženje penzionera RS-a na banjsko-klimatsko liječenje je poslalo 91 penzionera, a Udruženje penzionera FBiH je poslalo 98 penzionera. I jednom i drugom udruženju za ove svrhe je bilo naznačeno po 50.000 maraka. U prosjeku, po jednom penzioneru je za banjsko-klimatsko liječenje utrošeno skoro 550 maraka “, istakla je šef Pododjela za socijalnu zaštitu Nataša Stevanović.

Prema njenim riječima, sve troškove preko odobrenog iznosa snosila su udruženja.

Također, Vlada je dala i saglasnost o oangažovanju pet osoba za potrebe Odjela za obrazovanje za obavljanje privremenih i povremenih poslova, kao i odobrila smjernice za zradu Nacrta pravilnika o dopuni Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.