RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Vanredno školovanje u Distriktu samo u okviru postojećih profila

Srednje škole u Brčko distriktu svake godine raspisuju natječaj za upis vanrednih kandidata kojima se daje mogućnost da nastave školovanje, zatim da se preškoluju i doškoluju odnosno prekvalificiraju samo u okviru postojećih profila i zanimanja.

Slavoljub Bašić

Ovo smo saznali od Slavoljuba Bašića, predstojnika Pododjela za srednje obrazovanje u brčanskoj Vladi koji je kazao da, s obzirom da Distrikt nema Zakon o obrazovanju odraslih kojim bi bila regulirana ova oblast, škole polovinom rujna raspisuju natječaj za vanredne kandidate.

“Vanredni kandidati se, u okviru raspoloživih kvota, mogu školovati samo u okviru postojećih profila i zanimanja u srednjim školama Brčko distrikta tako da se i onima koji su, primjerice, napustili redovito školovanje pruža mogućnost da školu nastave vanredno”,  kazao je Bašić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.