RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Večeras počinju “Mladi graditelji”

U brčanskom Domu kulture večeras započinje tradicionalna kulturna manifestacija “Mladi graditelji” na kojoj će nastupiti učenici osnovnih škola Distrikta, kao i Muzičke osnovne škole, kako bi pokazali šta su sve su radili u ovoj godini.

Održavanje ove manifestacije obnovljeno je prije pet godina pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, a u suorganizaciji sa Gradskim kulturno-umjetničkim društvom. Predsjednik GKUD-a, Mehmedalija Meme Dželilović, istakao je da će ovogodišnja manifestacija trajati par dana, na način da će u jednoj večeri nastupiti zajedno učenici iz više škola.

On je naglasio da je iz godine u godinu primjetno da je program koji škole pripreme sve bolji i bogatiji, primjetan je napredak i to najvjerovatnije iz razloga što je manifestacija revijalnog karaktera, a ne takmičarskog kao nekada tako da učenici nemaju nikakvog opterećenja u tom smislu.

Večerašnji jednoiposatni program započinje u 18 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.