RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Više od 300 prosvjetara prošlo stručne edukacije

Pedagoška institucija u Brčkom prednjači u BiH kada je riječ o upriličenim stručnim edukacijama u odnosu na broj prosvjetnih radnika. Ovakva aktivnost, sigurni su u ovoj instituciji, doprinosi podizanju kvaliteta nastavnog procesa u ovdašnjim osnovnim i srednjim školama.

U jedanaest mjeseci prošle godine, Pedagoška institucija koja djeluje pri Odjeljenju za obrazovanje brčanske Vlade, upriličila je devetnaest obuka nakon kojih je 309 prosvjetnih radnika, stručnih saradnika u nastavi, te članova menadžmenta škola dobilo i potvrde o usvojenim edukativnim sadržajima.

Ovaj proces u 2018. godini biće dodatno intenziviran jer edukacije doprinose podizanju kvaliteta nastavnog procesa, što i jeste konačan cilj.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.