RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Vlada o problemima sa čišćenjem školskih objekata

Članovi Vlade Brčko distrikta jutros su održali 22. vanrednu sjednicu na kojoj je raspravljano o stanju sa uvođenjem nove firme u poslove čišćenja školskih objekata i  poštovanja higijensko sanitarnih uslova kako ne bi bilo dovedeno u pitanje zdravlje djece.

Informaciju o problemima koji su nastali u protekla dva dana je predočio Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje sa zahtjevom da se Vlada očituje o ovom pitanju.

Tim povodom Vlada Brčko distrikta je usvojila zaključak da se novoj firmi koja radi na  poslovima čišćenja omogući da u narednih nekoliko dana uđe u posao u punom kapacitetu, a da šef resornog Odjela zajedno sa inspekcijom prati kvalitet čišćenja u školskim objektima kako bi se zaštitilo zdravlje djece.

Članovi Vlade su se usaglasili da se povede računa i o uposlenicama firme koja nije  prošla na tenderu, a kako bi mogle nastaviti da rade poslove koje su do sada radile jer bi u slučaju otkaza za nekoliko desetina radnica to mogao postati i socijalni problem.

U trećem nastavku  27. redovne sjednice koja je potom uslijedila data je saglasnost da se, u skupštinsku proceduru, uputi Nacrt zakona o izmjena i dopunama Zakona o  komunalnim djelatnostima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.