Arhiva

Volonterski staž za 30 medicinara

Oko trideset mladih sa područja Distrikta jučer je dobilo priliku da u Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Zdravstveni centar Brčko” odradi volonterski staž u trajanju od šest mjeseci kako bi nakon toga bili spremni za tržište rada u ovoj struci.

Prema riječima Seada Šadića, portparola ove ustanove, u pitanju su medicinske sestre i tehničari koji će u narednim mjesecima steći sva neophodna praktična znanja i iskustva iz svih segmenata primarne i zdravstvene zaštite.

JZU “Zdravstveni centar Brčko” do sada je omogućio da 179 svršenih medicinara na ovakav način stekne i neophodno iskustvo.

Šadić naglašava da će sigurno određen broj onih koji odrađuju volonterski staž konkurisati i na neke buduće konkurse, te tako u budućnosti postati stalni uposlenici ove ustanove, što je od izuzetnog značaja za podmlađivanje medicinskog kadra.

Na ovaj poslednji javni poziv za prijem volontera u “Zdravstvenom centru” prijavio se daleko veći broj zainteresovanih kandidata od kojih je izabrano njih trideset, a oni će u naredih šest mjeseci obavljati volonterski staž.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button