RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Za financiranje i sufinanciranje projekata NVO stigao 51 projekt

 

Ovogodišnji javni poziv  nevladinom sektoru za prikupljanje projektnih ideja i za njihovo financiranje i sufinanciranje priveden je kraju. Povjerenstvo koje radi na isčitavanju pristiglih projektnih ideja je također svoj posao privelo kraju,te se pristupilo bodovanju projekata , kazala je Anica Radić Savić, predstojnica Pododjela za podršku Mjesnim zajednicama i nevladinim organizacija distrikta Brčko.

Očekujemo da će ovaj materijal kao prijedlog uskoro ići prema Vladi distrikta Brčko na razmatranje i usvajanje, kazala je ona.

Projektne ideje su se odnosile shodno javnom pozivu , na prevenciju maloljetničkog prijestupništva , narkomanije i drugih toksikomanija, zatim riješavanje problema mladih u Brčko distriktu uopće, na širenju kulture mira i nenasilja,zaštitu promociju i afirmaciju ljudskih prava , kao i prava žena i djece i manjina, kao i na projekte koji su u sebi sadžavali određene preporuke za implementiranje određenih strategija koje donosi Vlada distrikta Brčko.

Ove je godine stiglo dosta projekta , kaže Radić-Savić i dodaje , da u odnosu na prethodne, u ovoj godini ima dosta novih udruga i inovativnih ideja, tako da će povjerenstvo za odabir imati jedan dobar i solidan izbor.

Ukupno je stigao 51 projekat ,dok ukupan iznos sredstava za projekte iznosi 100.000. KM , od čega je 50.000 za projekte udruga građana koji dolaze iz omladinskog sektora, odnosno za projekte Omladinskih organizacija.

Očekuje se da će prijedlog povjerenstva , odnosno odabrani materijali najkasnije za tijedan do 10 dana biti upućeni resornom odjelu, koji će materijal uputiti na sjedniciu Vlade na razmatranje i usvajanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!