RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zakoni o borbi protiv korupcije na narednom zasjedanju Parlamenta

Brčanski Parlament novu redovnu sjednicu održaće iduće srijede, a među dvadeset tačaka dnevnog reda, su i Zakon o zaštiti od nasilja u porodici, Izmjene i dopune zakona o dječjoj i socijalnoj zaštiti i Izmjene i dopune zakona o javnim preduzećima, svi u drugom čitanju.

«Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Distriktu, dogovoreno je, biće analiziran kroz javnu raspravu, prije nego što se u drugom čitanju nađe pred zastupnicima. Svakako je značajno da u proceduru prvog čitanja, puštamo i nacrt Zakona o kancelariji za prevenciju i borbu protiv korupcije, te zaštitu lica koja korupciju prijavljuju. Ovim, praktično, Distrikt ispunjava obaveze koje ima i sa nivoa države BiH, a koje su oba entiteta već ispunila», rekao je predsjednik Skupštine Distrikta, Esed Kadrić.

Pred zastupnicima će se, pored Izvještaja Nadzornog odbora o finansijskom segmentu poslovanja Javne zdravstvene ustanove, naći i analiza opšteg stanja u ovom kolektivu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.