Arhiva

Zamijenjen dio na transportnom cjevovodu, voda u gradu najvjerovatnije u večernjim satima

Nakon izvršenih radova na zamjeni dijela cjevovoda na kojem se desilo curenje, redovno isporuka vode do svih potrošača u gradu bi trebala biti uspostavljena tokom večernji sati. Uposlenici Radne jedinice vodovod i kanalizacija JP “Komunalno Brčko” od jutros su vršili sanaciju curenja na glavnom transportnom cjevovodu zbog kojeg su stanovnici Brčkog danas imali prekid u vodosnadbijevanju.

Podsjećamo da je tokom jučerašnjeg dana uočena veća količina vode na dionici novog transportnog cjevovoda za snabdijevanje vodotornja „Vrankićka“ iz Fabrike vode Plazulje.

Do curenja je došlo na dijelu gdje cjevovod mijenja smjer, te prelazi sa jedne strane puta na drugu, usljed čega je cjevovod trpio velike dinamičke udare.


Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button