RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Započeo drugi ciklus edukacija

Susretom sa dvadesetak poljoprivrednih proizvodjača sa područija Ražljeva i okolnih Mjesnih zajednica sinoć je započeo novi ciklus edukativnih predavanja, koji provode eksperti iz resornog odjeljenja brčanske vlade.

Uz kvalitetne prezentacije o agrotehnikama kukuruza, suzbijanju korova u ratarskim usjevima, aflatoksinu u mlijeku te kreditiranju u poljoprivredi, sinoć upriličeno predavanje, obilježio je i značajan broj pitanja, od strane prisutnih, koja su se ticala i  drugih tema, počev od dinamike isplate podsticaja, do termina preseljenja odjeljenja u obnovljenu zgradu «Instituta» na Brodu.

Edukacija se nastavljaju večeras posjetom Gornjem Zoviku.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.