RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zbog velikog interesovanja, rok za prijavu na takmičenje „Transformers Roadshow“ produžen do 16. 09.2019.

Takmičenje u inovacijama „Transformers Roadshow“ Islamske razvojne banke (Islamic Development Bank – IsDB) koje se organizira ove godine u Bosni i Hercegovini i regionu, privukao je veliku pažnju zainteresiranih inovatora i  poduzetnika u našoj zemlji i regionu. Zbog toga su organizatori „Transformers Roadshow“ donijeli odluku da rok za prijavu radova za ovo takmičenje produže do 16. septembra/rujna 2019. godine.

Većinski dioničar Bosna Bank International d.d. Sarajevo odlučio je dati priliku i nagraditi najbolje inovatore i preduzetnike iz zemalja regiona. Cilj takmičenja je prepoznati inovatore, naučnike i preduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN), povezati ih sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, te koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete.

IsDB je pokrenula „Transformers Roadshow“ kao platformu za podršku radu inovatora i preduzetnika širom sveta, u okviru Fonda za inovacije i tehnologiju vrednog 500 miliona američkih dolara. Kroz takmičenje se pronalaze i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama da izgrade zdraviju i prosperitetniju budućnost.

Svi zainteresovani se trebaju registrovati na IsdB Engage platformi www.isdb-engage.org  i svoju ideju prijaviti online na linku https://www.isdb-engage.org/en/challenge/transformers-roadshow  .

Najbolje ideje će biti prezentovane pred stručnim žirijem 28. septembra 2019. godine u Sarajevu, u okviru trećeg dana održavanja sajma Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, a tri najbolje će dobiti novčanu nagradu od po 3.000 američkih dolara i priliku da se predstave na svetskom takmičenju u inovacijama u Senegalu.

Više informacija o tome kako prijaviti ideju, inovaciju, projekat zainteresovani mogu pronaći na web stranicama www.bbi.ba i www.isdb-engage.org

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Olakšana kupovina stanova za mlade na području Općine Novi Grad Sarajevo

Radio Brčko

Novih četiri miliona za privrednike Novog Sarajeva po stopi od nula posto

Radio Brčko

Bosna Bank International podržala rad javnih kuhinja u Jablanici, Sarajevu i Kozarskoj Dubici

Radio Brčko