RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zimska služba spremno dočekala snijeg, svi putevi prohodni

Najavljeni snijeg koji od noćas pada na području Distrikta, ekipe zimske službe su spremno dočekale, tako da nije bilo zastoja u saobraćaju i svi putni pravci su prohodni.

Rukovodilac brčanskog Štaba zimske službe, Vinko Vidović, kazao je da su ekipe tri davaoca usluga za zimsko održavanje puteva na terenu od jutros iza tri sata, i da se saobraćajnice i trotoari čiste po prioritetima, dok je održavanje i čišćenje parkinga u nadležnosti firme koja se samo time bavi.

„Štab zimske službe koji je zadužen za praćenje aktivnosti i predlaganje mjera na prevazilaženju problema na odvijanju saobraćaja u zimskim uslovima, nema primjedbi na trenutno održavanje puteva, s tim da i nije bilo većih sniježnih padavina. Na sobraćajnicama drugog i trećeg prioriteta, koje se čiste poslije 12, odnosno 24 sata, bilo je otežanog saobraćaja, za koje se nadamo da će biti očišćene u toku dana, kao i prilazni putevi. Stanje je uredno, a s obzirom da bi snijeg mogao padati prema najavama meteorologa do sutra po podne, pojačane su aktivnosti ekipa svih firmi koje održavaju puteve“, dodao je Vidović.

Mato Itrić, zamjenik direktora JP “Putevi“, u čijoj nadležnosti je zimsko održavanje puteva, istakao je da su zadovoljni aktivnostima izvođača radova, te da posipnog materijala ima dovoljno.

„Nas ovaj snijeg nije iznenadio. Naši nadzorni organi su već juče, a na osnovu vremenskih prognoza, kontaktirali izvođače radova, i sve se čisti po prioritetima“, istakao je Itrić.

Iz Policije Distrikta je potvrđeno, da ovaj snijeg nije nigdje uzrokovao obustavu saobraćaja.

„Policija aktivno radi na terenu, i imali smo jutros samo jednu prijavljenu saobraćajnu nezgodu sa manjom materijalnom štetom“, kazao je šef Operativno-komunikacijsko centra brčanske Policije Halid Emkić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.