RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijesti

Možda uvijek nećemo biti najbolji, ali ćemo uvijek biti prvi

Danas je punih 21 godina od kada se grupa mladih entuzijasta, okupljena oko zajedničkog cilja,  upustila u pustolovinu „borbe sa vetrenjačama“. Ohrabreni mladalačkim duhom, pozitivnom energijom i vjerom u bolje sutra, iz godine u godinu uspjeli su očuvati duh demokratičnosti, inovativnosti i kreativnosti kroz svoje aktivnosti. U godinama koje su iza nas, svoje ciljeve ne bismo uspjeli tako autentično pretvoriti u djela, da uz nas nisu bili oni koji su vjerovali u naš rad i volju da opstanemo sve ove godine.  Tokom 21 godine rada OC „Vermont“ je u fokus svog djelovanja stavio mlade ljude sa ciljem njihove afirmacije i jačanja kapaciteta na ličnom i profesionalnom nivou. Iako su naše aktivnosti usmjerene ka mladima, značajan broj naših aktivnosti usmjeren je i na druge kategorije stanovništva sa ciljem poboljšanja kvaliteta njihovog života. Stoga, VELIKO HVALA svim pojedinicima, ustanovama i organizacijama koje su bile ravnopravan partner Omladinskom centru „Vermont“ svih ovih godina iza nas, a usudićemo se reći i pred nama.

Koliko smo uspješni u svom radu govore aktivnosti koje realizujemo iz dana u dan. Nastojaćemo da održimo nivo kvaliteta naših usluga za krajnje korisnike i da kroz aktivnosti poboljšamo svoj rad ali i da se suočimo sa svim preprekama koje moderno vrijeme donosi.

I dok dio ekipe razmišlja u kom pravcu projektovati naše programske i projektne aktivnosti, drugi završavaju svoje svakodnevne zadatke, baš u momentu izrade ovog posta, u kancelariju su ušetale naši volonteri, ujedno učenice III -6 razreda Ekonomske škole  i saopštile da su odnjele najviše ocjene u okviru školskog  takmičenja „Ja Građanin“. Osjećaj pobjede i slavlja intenziviran je ovim saznanjem. Ovo je priznanje kakvim se diči naš tim. S toga djevojke, Ivana Koruga, Dragana Lazić, Nikolina Stupar, Edina Musić, Jasmina Sukanović, Amila Kljun, Arnela Mežanović, Anida Mehić, BRAVO!

Svi naši uspjesi su i Vaše zasluge. Budite dio nas!!!

Omladinski centar „Vermont“

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.