ArhivaDobre vijesti

Visoki predstavnik čestitao UIO na rekordnom prikupljanju prihoda

Visoki predstavnik Valentin Incko danas je čestitao Upravi za indirektno oporezivanje (UIO), njenom Upravnom odboru, direktoru Miri Džakuli i svima koji su doprinijeli rekordnom prikupljanju indirektnih poreza na godišnjem nivou, sa cifrom koja prelazi 6 milijardi KM.

Sa ovim iznosom, Uprava za indirektno oporezivanje je od svog osnivanja prikupila više od 50 milijardi KM.

“Prihod od indirektnih poreza predstavlja najveći dio budžetskih prihoda na svim nivoima vlasti u BiH i na taj način doprinosi njihovoj fiskalnoj stabilnosti i naporima da osiguraju finansiranje svojih institucija, kao i svojih obaveza. Time se ističe važnost stalne podrške Upravi za indirektno oporezivanje od strane svih relevantnih institucija, uključujući i osiguranje dovoljnih resursa za njen rad. To također još jednom pokazuje da reforme poput reforme sistema indirektnog oporezivanja donose praktične pozitivne promjene od kojih cijela zemlja i svi građani imaju direktnu korist”, rekao je visoki predstavnik.

Izvor:OHR

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button