RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Izbori 2022

HDZ Brčko: Duhovnom obnovom počela izborna kampanja

U organizaciji Hrvatske demokratske zajednice BiH Organizacija za Brčko distrikt (HDZ) danas je na svetom zavičajnom mjestu Zidine u Gornjoj Skakavi upriličena duhovna obnova sa kandidatima sa liste za Opšte izbore 2022. godine čime je ova najveća politička partija iz reda hrvatskog naroda i zvanično započela izbornu kampanju.

Gvardijan franjevačkog samostana Dubrave fra Niko Josić služeći svetu misu i duhovnu obnovu sa kandidatima za opšte izbore i pred velikim brojem članova i simpatizera HDZ-a rekao je da je politika dio društva te da crkva poziva da se izađe i sudjeluje u društvenim promjenama, što je svima potrebno.

Predsjednik HDZ-a Organizacija za Brčko distrikt dr Anto Domić obraćajući se prisutnim članovima i simpatizerima stranke zahvalio se fra Niki Josiću na već tradicionalni duhovnim obnovama i napomenuo da su opšti izbori bitni koliko i lokalni.

„Ja ću reći pet imena koja trebate zapamtiti, za koga treba glasati, a to su za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH Borjana Krišto, za državni parlament BiH su predloženi Ankica Gudeljević i Tea Ružić, a za Parlament Federacije BiH su predloženi Delfa Dejanović i Ivo Filipović i to je jako važno“, naglasio je dr Domić.

Obraćajući se skupu, kandidat HDZ-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Ankica Gudeljević kaže da je duhovnom obnovom i zvanično počela izborna kampanja.

„Svima je poznato da se za kampanju pripremaju programi, plakati i slogani, ali smatram da je vrlo bitno i duhovno se pripremiti za ova teška vremena koja nas očekuju“, naglasila je Gudeljević.

Mlada članica HDZ-a Tea Ružić, kandidatkinja je za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, kaže da je vrlo važno odaslati poruku, a to je da u političko djelovanje i politički život treba ubaciti istinu, ne onu koja potiče od nas, kaže Ružić, nego istinu koja potiče od Boga.

Kandidatkinja HDZ-a za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Delfa Dejanović očekuje da će neko od kandidata koji su danas prisustvovali duhovnoj obnovi ući, kako u zakonodavnu, tako i u izvršnu vlast, kako na federalnom tako i na državnom nivou.

Na kraju skupa članovima i simpatizerima obratio se i Ivo Filipović, kandidat HDZ-a Organizacija za Brčko distrikt BiH za Parlament Federacije BiH koji je rekao da su danas poslate snažne poruke i da se nada da će opravdati povjerenje koje im je predsjednik HDZ-a BIH Dragan Čović ukazao.

„Ko nema namjeru da radi za opšte dobro, nema šta raditi u politici kao ni u drugim organizacijama“, naglasio je Filipović.

Svi kandidati za opšte izbore ispred HDZ-a koji su se danas prisustvovali duhovnoj obnovi poslali su sa Zidina iz Gornje Skakave jaku poruku da je suština bavljenja politikom rad za opšte dobro.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Šefica političkog tima Britanskog veleposlanstva u BiH Helen Flewker posjetila Brčko distrikt

Radio Brčko

Čestitka gradonačelnika Eseda Kadrića i zamjenika gradonačelnika dr. Ante Domića

Radio Brčko

Брчко: Традиционални Ускршњи пријем ХДЗ организације за дистрикт

Vladimir Matijević