RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: HDZ organizirao Uskrsni domjenak

U sali Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Brčkom jučer je upriličen tradicionalni Uskrsni domjenak Hrvatske demokratske zajednice BiH Organizacija za Brčko distrikt.

„Okupili smo se u povodu Uskrsa, te ugostili naše prijatelje iz reda srpskog i bošnjačkog naroda kako bi se svi zajedno družili. Ovo je prilika da se u jednoj opuštenoj atmosferi zbliže sve naše različitosti, jer smo svi skupa odgovorni za funkcioniranje Brčko distrikta“, kazao je dr. Anto Domić predsjednik HDZ-a i dogradonačelnik Distrikta.

On je istaknuo kako stanovnici Distrikta od njih očekuju da rješavaju teška pitanja, te kada su zajedno i kada ih Uskrs okuplja oko zajedničkog stola da će moći pronaći zajednička rješenja i za teška pitanja koja su svakodnevno na dnevnom redu.

„Ovim putem želim svim Hrvatima, katolicima, čestitati Uskrs, te želim čestitati nadolazeći Vaskrs svim pravoslavcima, a također i Bajram koji dolazi svim muslimanima. Neka nas ove svetkovine zbliže i neka nam one podare razuma, te lakšeg i boljeg dogovaranja na korist svih stanovnika Brčko distrikta“, dodao je Domić.

Što se tiče političkog ozračja, Domić dodaje kako je ono stabilno, te da naše društvo jeste polivalentno i da jesmo multikonfesionalno društvo, ali smo i višestranačko u kome participira jako puno političkih stranaka.

„Otajstvo bez obzira na vjeru, naciju i vjeroispovijest jest poziv na dobrotu ljudskoga srca i promjenu čovjeka. Ako doista čovjek obnovi svoje srce u pogledu Boga onda može doista pristupati čovjeku. Sveti Jakov u svojoj poslanici napisa „Vjera bez djela, je mrtva“, to jeste uzalud nam je svjedočiti vjeru, ako u stvarnome životu nemamo konkretne ljubavi prema bratu čovjeku“, kazao je velečasni Damir Ivanović dekan Brčanskog dekanata.

Nakon domjenka upriličen je i Uskrsni koncert Župnog zbora u crkvi Presvetog srca Isusovog u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski HDZ BiH održao Izbornu skupštinu

Дражен Ристић

Брчко: Традиционални Ускршњи пријем ХДЗ организације за дистрикт

Vladimir Matijević

HDZ Brčko: Duhovnom obnovom počela izborna kampanja

Vladimir Matijević