RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Klupska izložba fotografija Univerzitetskog foto-kino kluba Banja Luka sinoć otvorena u Umjetničkoj galeriji

Klupska izložba fotografija Univerzitetskog foto-kino kluba Banja Luka sinoć je otvorena u Umjetničkoj galeriji Brčko distrikta BIH. Na ovoj izložbi građani Distrikta moći će vidjeti oko 100 fotografija od 30-ak autora iz cijele Bosne i Hercegovine.

“Fotografije autora Univerzitetskog foto-kino kluba iz Banja Luke prvi put se prikazuju u Brčko distriktu, a aktivnosti su nam usmjerene na popularizaciji i promociji kreativne fotografije, te se unazad nekoliko godina bavimo organizacijom izložbi, ali i učešćima na brojnim izložbama širom svijeta”, kazao je Milorad Kašćelan predsjednik Univerzitetskog foto-kino kluba Banja Luka.

“Pored izloženih fotografija koje su prikazane na izložbama širom svijeta, posjetitelji ove izložbe imat će priliku pogledati i stare fotoaparate koji su se koristili prije dosta vremena”, kazala  je Sonja Đurović kustosica brčanske Umjetničke galerije

“Naš klub generalno njeguje fotografiju jednog trenutka, odnosno klasičnu fotografiju uz minimalnu obradu. Prvo se mora znati odakle da se krene u fotografiranju, da su upozna fotoaparat, kadriranje, kompozicija i elementi fotografije. Mogu reći da je ova izložba i edukativnog karaktera, te pozivam sve zainteresirane koji se žele baviti fotografijom da posjete ovu izložbu i nauče nešto novo”, kazao je Dragan Prole potpredsjednik Umjetničkog savjeta asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine.

Kustosica Umjetničke galerije Sonja Đurović za kraj je dodala kako će izložba biti otvorena za sve posjetitelje narednih mjesec dana, svakim danom od 9 sati do 15 i 30.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Otvorena izložba “Brčko kakvo (NE) poznajete”

Sandra Živković

Брчко: “Просвјета” обиљежава стогодишњицу од побједе у Првом свјетском рату

Radio Brčko

“Бајке Будимпеште” у Брчком

Миљана Ђурђевић