RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Besplatan ulaz u kina u Sarajevu danas od 17 sati do ponoći

Sarajevo grad filma UNESCO-a i ove godine organizuje Noć kina, tradicionalnu manifestaciju koja će treći put za redom besplatno otvoriti vrata kina u Sarajevu.

Noć kina bit će održana danas od 17 sati do ponoći, a besplatan ulaz u kina građanima i turistima Sarajeva omogućili su Sarajevo grad filma UNESCO-a i Grad Sarajevo. Partneri projekta su Mastercard i UNIQA osiguranje.

Ljubitelji sedme umjetnosti će moći besplatno uživati u filmovima u Centru za djecu i omladinu, Cineplexxu, CineStaru, Domu kulture Ilidža – Kinu Igman, Free kinu Valter, kinu Meeting Point, kinu Novi Grad i Kinoteci BiH.

Noć kina postaje tradicija i u Sarajevu, gradu koji je zvanično proglašen gradom filma UNESCO-a 2019. godine.

Svako kino pripremilo je poseban program za Noć kina za sve generacije.

Ulaznice su se mogle preuzeti u srijedu, 27. decembra.

U Cineplexxu i CineStaru podjela ulaznica je počela ranije i više ih nema na raspolaganju. Rezervacije ulaznica nisu moguće.

Moguće je preuzeti četiri ulaznice po osobi, saopćeno je.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.