RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

BiH: Narodno pozorište uskoro sa novom fasadom

Ministarstvo kulture KS za ovu godinu kreiralo je najveći budžet ikada, a posebna stavka je 16 miliona KM za unapređenje infrastrukture institucija kulture u Kantonu.

Nova fasada i stolarija na zgradi Narodnog pozorišta, te nabavka audio/video opreme za Kamerni teatar 55, Pozorište mladih, SARTR i Narodno pozorište najbolja su potvrda da je kultura jedno od primarnih strateških opredjeljenja Vlade Kantona Sarajevo.

„Ove sedmice, s predsjednikom Sindikata Admirom Šuvalićem, potpisao sam tekst Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnost kulture u Kantonu Sarajevo. Ovim ugovorom predviđeno je povećanje iznosa plaća uposlenika kulture u Kantonu. Dogovoreno povećanje nije linearno, a koeficijenti za svako radno mjesto su povećani, s tim da u većem procentu rastu najniži, a u manjem procentu najviši koeficijenti“, izjavio je premijer Nihad Uk.

Paralelno s ostalim aktivnostima, premijer Uk i ministar kulture i sporta Kenan Magoda obilaze institucije kulture u Kantonu Sarajevo i razgovaraju s njihovim čelnim ljudima o načinima unapređenja uslova rada.

vijesti.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.