RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Бијељина: Почиње позоришни фестивал смијеха “Дани комедије”

У Бијељини ће данас почети позоришни фестивал “Дани комедије” у оквиру којег ће до 29. марта бити одиграно пет представа театара из Босне и Херцеговине и Србије, најављено је из Центра за културу “Семберија”.

Прве вечери биће одиграна представа “Боинг, боинг” београдског “Театра на брду” по тексту Марка Камелотија, у режији Предрага Стојменовића, а играју Радован Вујовић, Јелена Гавриловић, Виктор Савић, Марина Воденичар, Нада Мацанковић и Борка Томовић.

За сутра, друге вечери, планирана је представа “Школа за жене” Народног позоришта Републике Српске по тексту Жан батисте Поклен Молијера, у режији Ђурђе Тешић, а играју Ања Илић, Драгана Марич, Жељко Стјепановић, Бојан Колопић, Данило Керкез, Горан Јокић и Ђорђе Марковић.

Трећа представа, која ће бити одиграна 27. марта је “Кућа” београдског “Звездара Театра” по тексту Небојше Илића, у режији Воје Брајовића, а играју Бранимир Брстина, Небојша Илић и Ивана Зечевић.

Представа “Кумови” Градског позоришта “Семберија” Бијељина планирана је за 28. март. Рађена је по тексту Душана Ковачевића, у режији Драгане Милошевски Попове, а играју Мирна Јовановић, Михаило Максимовић, Драгана Арсенић, Иван Петровић и Ненад Благојевић.

Посљедња представа биће одиграна 29. марта у 20.00 часова, а ријеч је о “Аутобиографији” театра “Вук Београд” у режији Небојше Броћића, а играју Никола Ракочевић, Бојана Стефановић, Ања Павичевић, Тара Ђурашиновић и Никола Ранђеловић.

Све представе биће игране у 20.00 часова.

Улазнице је могуће купити на билетарници Центра за културу. Цијена појединачних је 20 КМ, док комплет улазница кошта 75 КМ.

Ово је 23. издање Фестивала “Дани комедије” за чије је оснивање најзаслужнији велики  ентузијаста, новинар и љубитељ позоришта Милан Цвјетиновић, који је преминуо 2008. године.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.