RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčaci uživali u „Krojcerovoj sonati“ Vlade Keroševića

Ovogodišnja kulturno- sportska manifestacija „U susret proljeću Brčko 2014“ nastavljena je sinoć besprijekornom predstavom „Krojcerova sonata“ u autorskoj izvedbi Vlade Keroševića. Glumac i profesor Vlado Kerošević, koji je jedno od najmarkatnijih teatarskih imena u Regionu kroz „Krojcerovu sonatu“, rađenu je Tolstojev tekst, je još jednom pokazao da kad se umjetnik istinski, uz dar i rad, posveti svome djelu, i publika i glumac dolaze u jedno katarzično stanje, koje mogu iznuditi samo vrhunski projekti, kakav je sinoć izveden u brčanskom Domu kulture, koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Večeras je na programu predstava „Obično veče“, a glumi Milan –Lane Gutović.
Besplatne karte mogu se nabaviti na biletarnici Doma kulture od 09.00 do 18.30 sati, a besplatna karta je ujedno i ulaznica za predstavu koja večeras igra u dvorani Doma kulture Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.