RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

„Brčanska priča“ – Promocija za pamćenje

Zbornik proze Brčaka pod naslovom „Brčanka priča“ čiji je priređivač Žarko Milenić uspješno je predstavljen sinoć u Domu kulture u okviru manifestacije „Dani Brčko Distrikta BiH 2014“. Zbornik „Brčanska priča“ pred 80-ak prisutnih su predstavili Žarko Milenić, priređivač i Suvad Alagić, moderator.

Pohvalnim riječima o zborniku još su govorili: Uzeir Bukvić, Aleksandar Nikolić, Mirjana Đapo, Savo D. Teodorović, Senahid Nezirović  Petar Vasić i dr. Anto Basić.

U Zbornik je uvršteno 40 autora, počevši od onih najstarijih (Aleksa Mikić, Osman Ekmečić) pa do mladih (Ernad Osmić). Uvršteni su Brčaci koji žive u Brčko Distriktu, oni koji žive u Dijaspori, autori koji su dio života proveli u Brčkom, te oni koji su Brčkom posvetili dio svog proznog djela.

Knjiga je objavljena uz potporu Vlade Brčko Distrikta, a izdavač je Književni klub Brčko Distrikt.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.