RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčanski bendovi otvorenim pismom obratili se gradonačelniku Domiću

Otvorenim pismom gradonačelniku Distrikta Anti Domiću, danas se zajednički obratilo nekoliko brčanskih bendova izražavajući svoje nezadovoljstvo što kao predgrupe ne učestvuju na kulturno-zabavnoj manifestaciji „Savski cvijet“ .

U pismu navode da Distrikt ima dosta bendova koje iza sebe imaju bogat autorski rad, neki i po nekoliko snimljenih albuma, bezbroj nastupa pa čak i na velikim festivalima. Međutim kako stoji u pismu, smatraju da to izgleda nije dovoljno da bi svirali i u svom gradu na manifestaciji „Savski cvijet“.

“Mi se ne bunimo što dovodite Zabranjeno pušenje, Divlje Jagode, niti mislimo da smo zalužili da sviramo umjesto njih. Nasuprot, zahvalni smo vam što tako velika imena dovodite u naš mali grad, ali smatramo da je svaki od brčanskih bendova dovoljno dobar da bude predgrupa tim izvođačima i da za to bude plaćen. Osjećamo se diskriminisano od strane svog grada jer nas očigledno više cijene drugi ljudi od naših”, stoji u pismu.

Goran Prodan, član benda Domino efekt komentarišući ovaj potez, kazao je da su nezadovoljni jer ih niko nikada iz organizacije nije pozvao da učestvuju na ovoj manifestaciji.

„To je unazad par godina da nas ne pozivaju za učešće, samo nas pozovu kada im treba neki dio opreme. Svaki put kada pokušamo da se dogovorimo da učestvujemo kažu nam da možemo ali besplatno“, ističe Prodan ne želeći da novi imena osoba sa kojima su razgovarali.

Međutim, kako je rekao, niko ih nije nikada ni uputio da trebaju podnijeti aplikaciju za učešće kako na ovoj, tako i drugim brčanskim manifestacijama.

„Oni nemaju ni web sajt, ni fejsbuk stranicu. Fejsbuk staranica je zadnji put apdejtovana 2012. godine i poslije toga ništa nisu objavljivali. Organizacija je u tom smislu, odnosno kontaktu sa građanima nikakva. Samo par dana pred početak „Savskog cvijeta“ izbace program i to je to“, dodaje Prodan.

Na kraju pisma dodaju da ih pogađa što u svom gradu nisu dobili priliku da sviraju, ali se nadaju kako to nije namjeran propust i da će biti ispravljen. U potpisu se navode članovi brčanskih bendova Domino efekt, Jenki Zu, Pogrešna dijagnoza i Capi i Dorijan.

A o tome da li je u pitanju propust napravljen zbog loše informiranosti bendova ili ipak zbog loše komunikacije organizatora manifestacije “Savski cvijet” sa građanima, znat će se nakon što uslijedi odgovor i gradonačelnika Distrikta koji će redakcija Radio Brčko distrikta svakako potražiti.

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.