RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Дружење са књижевницом Тањом Ступар-Трифуновић

У склопу обиљежавања мјесеца књиге вечерас је у Библиотеци одржано дружење са књижевницом из Бања Луке Тањом Ступар-Трифуновић, која је јавности позната као ауторица модерног стила. Долазак у Брчко и дружење са пробраном публиком у нашем граду Тања Ступар-Трифуновић је искористила и за промицију своје нове збирке поезије “Змијишта“ за који каже да је добро примљен код публике.

“За сваког писца је јако важан сусрет са публиком и представљање својих дијела јер тада добија повратну информацију како је њихово дјело примљено,” рекла је Ступар-Трифуновић која се публици у Брчком вечерас представила и са досадашњим дјелима.

Тања Ступар-Трифуновић рођена је 1977. године у Задру. Дипломирала је на Филолошком факултету у Бањој Луци.

Објавила је шест књига поезије, књигу прича, два романа и графички роман „Море је било мирно“ као заједничко издање. Њена дјела су преведена је на енглески, шпански, бугарски, мађарски, њемачки и пољски језик, а добитница је више награда за поезију и прозу: Награду Европске уније за књижевност за роман “Сатови у мајчијој соби”, награда “Ристо Ратковић” и “Милица Стојадиновић Српкиња” за најбољу поезију за књигу пјесама “Размножавање домаћих животиња” и друге.

У име организатора вечерашњег дружења са писцем испред УЉУБ-а књижевник Сувад Алагић рекао је да су овогодишња дружења са писцима у октобру – мјесецу књиге имала богат програм, јер су успјели публици у Брчком представити пет великих писаца са ових простора.

„Једна од значајки обиљежавања мјесеца књиге у нашем граду је осим његовања културе читања и дружења са ауторима путем разговора јесте и откривање њихових дјела на овим просторима. Код нас је ова ауторица непозната и непризната још али након вечерашње промоције сигуран сам да ће постати позната широј јавности у нашем граду,“ нагласио је Алагић.

Организатор вечерашњег дружења са Тањом Ступар-Трифуновић је УЉУБ Брчко.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.