RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Почела ревија руског филма

Пројекцијом филма „Ватра“ синоћ је у Брчком почела 11. ревија руског филма на којој ће се током ове седмице приказати најновија издања руске кинематографије.

Вечерас је на репертоару филм „Бијели снијег“ руског редитеља Николаја Кхомерикија који говори о стварним догађајима који су се десили 1997. године на Свјетском скијашком првенству у Норвешкој и успјесима младе скијашице.

„Желимо да кроз филмове приближимо улогу руског народа кроз историју и ова ће ревија бити сачињена од пет врхунских филмова новије продукције те да приказивање ових филмова има виши циљ, а то је јединство српско–руског братства кроз наше свето православље“, рекао је предсједник Светосавске омладинске заједнице Брчко Огњен Окиљ.

Он је дајући садржај филмова рекао да ће се након вечерашње пројекције филма „Бијели снијег“ у сриједу бити приказан филм „Земљотрес“ који говори двојици пријатеља који су се срели током несреће у Јерменији, филм „Подолски кадети“ је прича о младим руским кадетима који су током Другог свјетског рата херојски бранили своју домовину и последњег дана приказаће се филм „Ледоломац“ који говори броду који је заробљен у беспућима леденог океана.

У име абсадора Руске Федерације у БиХ секратар Дмитри Лукашев прочитао је поруку абасадора Игора Калабухова у којој је изражена захвалност на темељној и лијепој иницијативи СОЗ-а Брчко на непрекидној организацији пројекције руске кинематографије у Брчком.

„Сматрам да је ова дјелатност од великог значаја за свеукупни развој руско-српских односа. Цијенимо ваш лични допринос томе и полазимо од тога да сарадња између Руске и Српске Православне цркве јесте јачања културних и духовних веза наших народа“, стоји у поруци амбасадора Калабухова.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић је у име СОЗ-а предсатвницима амбасаде Руске Федерације уручио пригодне поклоне као знак и признање за дугогодишњу сарадњу.

Петодневна ревија руског филма у Брчком је хуманитарног карактера и сав приход биће дониран за лијечење дјечака Богдана Крсмановића из Бијељине, истакли су овом приликом из Светосавске омладинске заједнице Брчко. Улаз је слободан, али ће сви људи добре воље уколико то желе куповином карте по цијени од три КМ моћи дати допринос лијечењу малог Богдана.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Вечерас почиње Ревија руског филма

Миљана Ђурђевић

Večeras u Brčkom otvaranje 10. jubilarne Revije ruskog filma

Sanita Jerković Ibrahimović

Филмом “Вријеме пионира” отворена Ревија руског филма у Брчком

Миљана Ђурђевић