RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Представљена књига “Бајке-Првих седам” аутора Уроша Петровића

У оквиру обиљежавања манифестације ”Мјесец књиге” данас је представљена књига “Бајке-Првих седам” београдског аутора за дјецу и младе Уроша Петровића у Библиотеци – Књижници у Брчком.

Аутор књиге Урош Петровић је истакао да су бајке одувијек биле неизоставни дио дјечијег образовања и одрастања, а свако ново вријеме доносило је и нове бајке.

„Бајке су још увијек дио одрастања најмлађих, а ја сам ипак ризиковао да у доба када су завладале технлогије издам бајке које су прве по читаности у Србији“, истакао је Урош Петровић.

Илустрације су неизоставни дио у стварању бајки, то је потврдио и илустратор из Београда и учесник на презентацији Александар Золотић, те открио у чему лежи тајна успјешне илустрације.

„Илустрација је прва која повезује дијете и књигу. Тајна добре илустрације су идеје, детаљи и мотиви које илустратор треба да смјести у једну илустрацију, тако да она буде „жива“ и омогући дјеци да истражују те свијетове“, додао је Золотић.

Организатор овогодишњег обиљежавања манифестације ”Мјесец књиге” у Дистрикту је УЉУБ – Удружење љубитеља умјетности Брчко.

Предсједик Скупштине УЉУБ – а Сувад Алагић каже да се на овај начин дјеци може још више приближити књига која не улази у дио обавезне лектире у школама.

Манифестација ”Мјесец књиге” завршава се 16. децембра наступом Марчела, једног од најпознатијег репера у Србији.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.