RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Представљене приповијетке “Судбине и предсказања” Џемиле Мукић

У оквиру манифестације „Прољеће у граду“ синоћ је у Брчком представљена збика приповиједака „Судбине и предсказања“ аутора Џемиле Мукић.

Поред аутор о збирци приповиједака  је  говорила Амра Шеховић, док је стваралачки опус и књижевни сензибилитет Џемиле Мукић публици представио књижевник и новинар Сувад Алагић.

„   У овој збирци приповиједака свако од нас може наћи себе. У књизи сам описала детаље из мога дјетињства и вријеме у коме сам живјела и одрастала прије 70 година, па чак и судбине људи који су у том времену упознавали једни друге и започињали заједничке  животе“, каже Мукић.

Књига је саткана  из прича  из дјетињства и ово је трећа самостална књиге Џемиле Мукић , чијој промоцији је синоћ присуствовао велики број љубитеља писане ријечи ове ауторице.

„ Нисам се угасила и ако ми Бог да снаге биће их још, а мој мотив је да иза себе оставим нека дјела који ће у ставри бити моји споменици. А шта је као споменик љепше од књиге која живи стотинама и хиљадама година и ја се надам да ће и моје књиге живјети дуго “, нагласила је Мукић.

Лејла Хогић, руководилац Библиотеке у Брчком каже да је ово други и уједно последњи догађај у оквиру овогодишње манифестације „Прољеће у гарду“ у коме је учешће узела и брчанска Библиотека.

„ Наши циљеви су испуњени. Првенствено смо радили на стицању културе читања код дјеце основних школа што нам је од изузетне важности у нашем раду, а као друго циљ нам је био  да представимо нешто ново, нешто домаће и што је тражено, а то су приче које нас вежу за дјетињство, нека стара времена“, истакла је Хогић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.