RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: СОЗ – промоција часописа “Наша мисао”

Светосавска омладинска заједница Брчко организоивала је синоћ у сали парохијског дома, храма Свете Недеље у брчанском насељу Ивици промоцију другог броја часописа “Наша мисао” у издању Клуба историчара “Посавина” из Шамца.

Члан управног одбора Светосавске омладинске заједнице Огњен Окиљ рекао је да овакве промоције и предавања имају за циљ, да кроз сарадњу са сличним организацијама, обраде дубоку анализу историјских односа великих међународних сила. Тема синоћњег предавање била је историја сукоба и хладни рат између Америке и Русије, рекао је Огњен Окиљ.

„Ово је прва активност која је везана за теме из историје и међудржавних односа“, рекао је Окиљ.

Предсједница клуба историчара „Посавина“ из Шамца, Маја Видовић рекла је да ова невладина организација која се бави науком и културом на подручју Посавине промовише и на овај начин свој часопис „Наша мисао“.

„Покушали смо да резимирамо догађаје који су се недавно десили и догађаје из средине двадесетог вијека,“ каже Видовић.

Историчар Јанко Јоксимовић каже да је синоћ на предавању највише говора било о хладном рату односно периоду после Другог свјетског рата као и о тренутном рату који се води на тлу Украјине.

„Повод за ово предаваљње је једноставан и тема се наметнула сама од себе а то је сукоб Русије и Украјине. Говорили смо о прошлости и њиховим везама и проблемима током историје. Такође, обрадили смо и политичке односе између двије навјеће свјетке силе и њихов однос кроз историју,“ рекао је Јоксимовић.

У препуној сали парохијског дома, храма Свет Недеље у брчанском насељу Ивици гости из Шамца и Модриче имали су приику да поред одговора на питања из области новије историје и међудржавних односа, промовишу свој гласник “Наша мисао” са акцентом на очувању ћирилице, која је према ријечима Маје Видовић стуб српског идентитета.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

SOZ Brčko prvačićima podijelio paketiće

Radio Brčko

U tijeku humanitarna akcija „U susret Božiću“ za pomoć socijalno ugroženim obiteljima

Sandra Živković