RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Вечерас премијера филма “Чудотворац тумански”

Филм “Чудотворац тумански” у режији Бојане Крстић биће премијерно за БиХ приказан вечерас са почетком у 18 часова у Дому културе у Брчком. Филм је снимљен по истинитим свједочењима из књиге “Манастир Тумане чудо љубави Божије”. У Филму глуме Небојша Дугалић, Слобода Мићаловић, Петар Божовић и други. Филм је снимљен по истинитим сведочењима из књиге “Манастир Тумане чудо љубави Божије”.

„У филму се говори о туманском чудотворцу и великим молитвеницима светом Јакову и Зосиму гдје им у том манастиру почивају мошти и гдје многи вјерници налазе своју утјеху,“ рекао је протојереј – ставрофор Жељко Матић.

Суорганизатор премијере краткометражног филма „Чудтворац тумански“ Мирослав Ковачевић је рекао да ће прије премијере бити емитован документарни филм о манастиру Тумане под називом “Небеско сијање” истога аутора.

Пројекција филма, који се приказује у организације Српске православне Црквене општине Брчко и под покровитељством предсједника Скупштине дистрикта Синише Милића, је хуманитарног карактера.

Према ријечима Ковачевића сав добротворни прилог прикупљен на пројекцији биће упућен Задужбини за Косово и Метохију, Рашко-Призренској епархијској организацији Мајка девет Југовића за куповину брашна.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH: Film ‘Sarajevo Safari’ u fokusu drugog dana AJB DOC-a

Vladimir Matijević

“Дара из Јасеновца” испала из трке за Оскара, “Кво вадис, Аида?” уврштена међу 15 кандидата

Radio Brčko

Sarajevo: Sad možete onlajn gledati filmove iz arhiva Filmskog centra Sarajevo, i to besplatno

Vladimir Matijević