RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Hari Mata Hari večeras na Trgu mladih

U okviru manifestacije ”Brčansko ljeto – Savski cvijet”, večeras od 21 čas na Trgu mladih u Brčkom biće održan koncert grupe Hari Mata Hari.

Hari Mata Hari je pop-rok grupa iz Bosne i Hercegovine, osnovana u septembru 1985. godine. Članovi tek osnovane grupe bili su Hajrudin Varešanović, Izo Kolečić, Edo Mulahalilović, Pjer Žalica i Zoran Kesić.

Izveli su preko 1.000 koncerata i prodali 5.000.000 albuma do sada.

Njihov prvi album je bio “U tvojoj kosi”, a nastupili su na Jugoviziji 1986. s pjesmom “U tvojoj kosi” i osvojili 5. mjesto.

Grupa Hari Mata Hari predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2006. održanom u Atini, u Grčkoj, gdje je osvojila treće mjesto sa pjesmom “Lejla”. 

Grupa Hari Mata Hari je neprekidno mijenjala članove. Danas, grupu čine Hajrudin Varešanović (pjevač), Izudin Izo Kolečić (bubnjevi), Karlo Martinović (solo gitara, prateće pjevanje), i Željko Zuber (bas-gitara, prateće pjevanje). Većinu pjesama grupe je aranžirao Hajrudin Varešanović. Pjesme je uglavnom pisao Fahrudin Pecikoza.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.