RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Naredne godine Festival filma u organizaciji učenika Tehničke škole

Učenici i zaposlenici brčanske Tehničke škole prošlog tjedna su imali sastanak sa predstavnicima vlasti Brčko distrikta, na kojem su dobili podršku da organiziraju Omladinski festival filma u Brčkom.

„Cilj nam je da kroz film i fotografiju promoviramo demokraciju, slobodu i da ukažemo na sve što nije dobro, na razna kršenja ljudskih prava. Naši učenici su osvojili brojne nagrade na festivalima filma i fotografije širom Bosne i Hercegovine ali i cijele regije, te smo došli na ideju da organiziramo sličan festival i u našem gradu“, kazala je profesorica i voditeljica multimedijalne sekcije Nusreta Džinić.

„Mi smo to zamislili da organiziramo u sklopu dana škole, ali na sastanku smo dobili podršku i prijedlog da se Festival filma organizira u sklopu manifestacije povodom obilježavanja Dana Brčko distrikta. Sada radimo na projektu za organizaciju samog projekta u suradnji sa Omladinskim centrom „Proni“, te ćemo u siječnju naredne godine aplicirati na Javni poziv sa ovim projektom“, kazao je Borislav Subašić, pomoćnik ravnatelja Tehničke škole.

Učenici ove škole pokazali su veliku zainteresiranost za ovu sekciju i za ovaj vid promocije same škole, ali i samog grada.

„Prošle godine smo osvojili prvu nagradu za Kratki dokumentarni film „Multi-kulti epidemija“ koji je trajao nešto više od tri minute u kojem sam ja bio snimatelj i montažer. U budućnosti, nakon završenog fakulteta, vidim se kao producent ili režiser u nekoj televizijskoj kući“, kazao je Antonio Mendeš učenik četvrtog razreda.

Ovaj festival trebao bi se održati naredne godine u sklopu obilježavanja Dana Distrikta, u suradnji sa Omladinskim centrom Proni.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Učenici JU Tehničke škole organiziraju „Međunarodni omladinski filmski festival“

Gorana Antić

JU Tehnička škola Brčko – Akcija „Mladi ljudi, veliko srce“

Radio Brčko

Brčko: U Tehničkoj školi nedostaje nastavnog kadra i broj učionica nije dovoljan

Gorana Antić