RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHKultura

Brčko: Održana promocija knjige “Lirik” autorice Alme Taletović

Sinoć je u Brčkom održana promocija nove knjige “Lirik” tuzlanske profesorice i pisca Alme Taletović. Knjiga je tranformacijskog karaktere i spoj je popularne psihologije koja je data je u vidu književnosti i spoznaje, a koja ima za cilj da ojača ženu sa snažnim porukama upućenim njima.

“Četvrta po redu knjiga koju sam objavila je emotivna i ima za cilj da pošalje snažne poruke ženama i podigne ih kada padnu. Knjiga ima za cilj da kaže da svaka žena vrijedi. Ova knjiga će ih naučiti da cijene druge a prvenstveno sebe”, istakla je Alma Taletović koja je sinoć imala sa svojim gostima i motivaciono veče.

Prema riječima autorice knjiga je mnogim ženama pomogla da nauče cijeniti sebe.

Alma Taletović je profesorica, spisateljica,  influenserica i  motivacijski govornik – predavač,  certificirani NLP Practitioner, NLP Master i NLP life coach. Rođena  je u Tuzli, gdje je diplomirala na Filozofskom fakultetu, na Odsjeku za bosanski jezik i književnost. Dobitnica je mnogih priznanja za rad u prosvjeti. Autorica je  četiri knjige: “Smiraj duše”, “Sretni ljudi” i “Sretna žena” i „Lirik“ .  Prva knjiga je zbirka duhovne poezije, a knjige “Sretni ljudi” i “Sretna žena” predstavljaju tekstove koji su spoj vjere, nauke i popularne psihologije zbog čega su potpuno inovativne i posebne. Knjige obiluju mnoštvom tehnika samopomoći, afirmacijama i vizualizacijama, predstavljaju priručnike  za bolji i kvalitetniji život.

Njena knjiga “Sretna žena”  je  najprodavanija knjiga na našim prostorima iz oblasti samopomoći već 24 mjeseca a trenutno je među top 10 prema najvećoj internet knjižari u Bosni i Hercegovini. Među bestselerima i naprodavanijima uvrštene su i knjige  „Smiraj duše“ „Sretni ljudi“, „Lirik“ .

Njena ciljana grupa su žene i tinejdžeri kako bi u interakciji pomogla im da riješe dileme, stara uvjerenja, stahove, boli i usmjerila ih ka kvalitetnom življenju. Svojim radom pomogla je hiljadama žena. Njen rad je inovativan i specifičan jer predstavlja spoj vjere, nauke i popularne psihologije te NLP metoda u rješavanju određenih mentalnih i emotivnih stanja, ali i transformaciji ličnosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.