RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: U petak projekcija italijanskog filma “Ariaferma”

Poštovani,

Obavještavamo vas da će u petak, 01.07.2022. godine s početkom u 20.00 sati u Domu kulture u Brčkom biti projekcija filma „Ariaferma“, koji će biti prikazan u sklopu „Dana italijanskog filma u Bosni i Hercegovini“, a koju organizira Ambasada Italije u BiH zajedno sa Uredom koordinatora Brčko distrikta BiH u Savjetu ministara BiH i uz podršku Vlade Brčko distrikta BiH.

Pozivamo sve zainteresovane građane da dođu na projekciju filma. Ulaz je besplatan.

„Ariaferma“, odnosno „U kavezu“ je dramski film italijanskog režisera Leonarda di Costanzo, čiju glumačku postavu čine poznata italijanska imena: Toni Servillo, Silvio Orlando, Fabrizio Ferracane, Salvatore Striano, Roberto De Francesco. Film je osvojio 4 „David di Donatello“ nagrade koju dodjeljuje prestižna Akademija italijanske kinematografije.

Radnja filma smještena je u starom, oronulom zatvoru koji uskoro treba biti zatvoren. Međutim, 12 zatvorenika i nekoliko službenika zatvorske policije moraju ostati duže od ostalih jer ustanova, koja bi trebala preuzeti zatvorenike, još uvijek nije potpuno spremna. Zbog toga se ukazuje potreba za novom organizacijom u zatvoru, budući da je njegov veći dio zatvoren. Mladić i djevojka, zatiču se u zatvorenom prostoru, on, u ulozi tamničara (koju je odredila Camorra), ona, u ulozi zatvorenice. Dvoje ljudi, isprva stranaca, zbližavaju se i upoznaju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.