RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Ceremonija dodjele Oskara će nakon četiri godine ponovo imati domaćina

Ceremonija dodjele Oskara ponovo će, prvi put od 2018. godine, imati domaćina, a svečanost će kao što je i tradicija biti održana u pozorištu Dolbi, saopštila je američka televizijska mreža ABC.

Iako su druge dodjele nagrada odložene zbog porasta broja zaraženih virusom korona, ovogodišnja dodjela Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauke, zakazana je za 27. mart u Los Anđelesu, prenosi Rojters.

Kako je saopšteno, ceremonija će imati domaćina, ali još nije poznato ko će to biti.

ABC je naglasio da će dodjela ponovo biti održana u pozoristu Dolbi u Holivudu, nakon što je prošle godine održana u Junion stanici, glavnoj železničkoj stanici u Los Anđelesu, u prisustvu manjeg broja nominovanih i gostiju zbog pandemije virusa korona.

Nominacije za Oskara biće objavljene 8. februara.

Izvor: TANJUG

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Green Book” osvojio Oscara za najbolji film

Radio Brčko

Odbor Akademije sutra diskutuje o “mogućim sankcijama” za glumca Vila Smita

Radio Brčko

Smith se izvinio Chrisu Rocku zbog šamara, Akademija pokrenula istragu

Radio Brčko