RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKulturaMagazin

Dekan Župarić poručio da je Uskrs ohrabrenje za vjernike

Povodom ovog velikog kršćanskog praznika posjetili smo Crkvu Presvetog Srca Isusova u Brčkom, odakle je prikladnu poruku i čestitku vjernicima uputio dekan Brčanskog dekanata Veselko Župarić:

“Vi koji slavite svetkovinu Uskrsa, poručujem vam da je Uskrs ohrabrenje za nas. Oslobodimo se osjećaja manje vrijednosti. Neka se snaga vjere ugradi u svačiji život, u naše međuljudske odnose, neka ljubav bude prepoznatljiva u našem svagdanjem životu. Neka nas prate radost i mir, ona radost koju su upravo osjetili učenici i žene uskrsnog jutra kada su vidjeli uskrsnog Gospodina. Svim katolicima želim sretan i blagoslovljen Uskrs, svim ljudima dobre volje želim mir i dobro. Mir koji će zavladati u vašim srcima, u vašim obiteljima, mir koji će zavlaadati u našoj domovini i našem svijetu”, kazao je u svojoj uskrsnoj poruci vjernicima Veselko Župarić, dekan Brčanskog dekanata.

Izvor:BDC

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.