RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Дигитални Елвис Присли ускоро “наступа” у Лондону

Фото: EPA/TANNEN MAURY/илустрација

Фанови Елвиса Прислија (1935-1977) моћи ће први пут да виде његову дигиталну верзију како наступа на сцени у Великој Британији.

Америчка музичка звијезда се на тај начин “враћа” је у живот, а британска компанија Лејерд, која стоји иза догађаја, каже да ће дигитална верзија, који користи вештачку интелигенцију и холографску пројекцију, бити “прво светско виртуелно искуство са Елвисом”, пренио је Скај њуз.

Управа Прислијевог имања допустила је приступ хиљадама пјевачевих приватних фотографија и видео снимака који ће бити употребљени да се направе перформанси који досад “никад нису виђени”.

Шоу је назван “Елвисова еволуција”, а организатори кажу да ће омогућити фановима да “стекну осјећај да су поред њега” кроз концертно искуство – враћајући их у вријеме када је био популаран педесетих и шездесетих година прошлог вијека.

Концерти ће се одржати на неименованој локацији у центру Лондона, а планирани су и у Лас Вегасу, Токију и Берлину.

Извор: РТРС

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.