RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

„Diskosimfomanija” jedinstven koncert Simfonijskog orkestra Mostar

Simfonijski orkestar Mostar izvest će koncert „Diskosimfomanija” 27. ožujka u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a kako su najavili organizatori, publiku očekuje nezaboravan, do sada neviđen koncert s 19 plesnih hitova iz 70’-tih i ‘80-tih godina 20. stoljeća.

Aranžer pjesama i dirigent koncerta bit će Damir Bunoza.

– Na koncertu ćemo izvesti svima poznate pjesme, od Queena, Michaela Jacksona, Bonnie M, Davida Bowieja itd. Svi smo mi odrasli uz te pjesme i koncert će biti jako energičan jer će biti sve u brzom disko ritmu i vjerujem da će publika ne samo slušati, već i pjevati i plesati, da će ih glazba ponijeti i ustati sa stolica – naveo je Bunoza.

Poručio je kako će publika doživjeti nešto novo, drugačije i da će dobro poznate pjesme čuti na neki drukčiji način.

– U više od tri mjeseca napisao sam 19 aranžmana pomno odabranih pjesama, hitova u kojima ćemo svi uživati – poručio je Bunoza.

On je pozvao Mostarke i Mostarce da dođu na koncert, da ne propuste priliku kako bi uživali u jedinstvenom koncertu koji će rijetko gdje imati priliku vidjeti.

Ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko kazala je kako se radi o koncertu koji sadržajem iskače iz klasičnog okvira onoga što bi se moglo očekivati od jednog simfonijskog orkestra.

– Ljudima želimo ponuditi viziju da se životu treba radovati svakim danom, upravo pjevajući dobru glazbu – istaknula je Zovko.

Dodala je kako Simfonijski orkestar Mostar priprema svaki svoj koncert osluškujući što bi moglo biti zanimljivo mostarskoj publici.

– Želja nam je da svi koji tu večer dođu na koncert osjećaju jako lijepo i nadamo se da ćemo jednog dana u Mostaru imati plesnu dvoranu tako da mogu ljudi i zaplesati uz našu glazbu – kazala je Zovko.

Na koncertu će nastupiti i sedam solista, a jedan od njih je Oliver Bevanda.

Bevanda je kazao je kako je siguran da će publika koja dođe na koncert ne samo uživati nego da će plesati.

– Mi ćemo se kao solisti, a vjerujem i bend koji je fantastičan, kao i orkestar, potruditi da ta večer bude za pamćenje – poručio je Bevanda.

Zahvalio je Simfonijskom orkestru što je prigrlio pop glazbu i što gradu i Hercegovini daje ovakve koncerte.

Prije „Diskosimfomanija”, točnije u nedjelju, 19. ožujka, Simfonijski orkestar Mostar održat će koncert “In memoriam Darko Nikolić”, posvećen violistu i dugogodišnjem ravnatelju Simfonijskog orkestra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.