RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Drugo veče muzičkog spektakla MAC Awards 2023

U Beogradskoj Štark Areni večeras se nastavlja najveći muzički događaj u regionu – Music Awards Ceremony (MAC). Muzički spektakl u organizaciji Skymusic-a, na kojem nastupaju najveće regionalne zvijezde.

Prema riječima organizatora ovog prestižnog događaja, koji je do sada osvojio sedam međunarodnih nagrada, MAC i ove godine publici donosi vizuelno – scenski spektakl, koju će bh. publika moći pratiti i iz udobnosti svojih domova, jer je Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT) i ove godine osigurala medijska prava prijenosa dodjele ove nagrade.

Music Awards Ceremony se nakon dvije godine vraća u beogradsku Štark arenu i donosi pravi muzički, scenski i vizuelni spektakl. Iako su prethodna dva izdanja ljestvicu postavila poprilično visoko, više od 1500 m2 LED ekrana, bina od 1300m2 koja će činiti krug od 2.5 kilometra, preko 2000 rasvjetnih tijela i više od 1.5 kilometara konstrukcije – samo su neki od elemenata zbog kojih će ovogodišnji MAC nadmašiti očekivanja učesnika i publike.

MAC i ove godine okuplja mnoštvo velikana muzičke scene sa prostora bivše Jugoslavije iz raznih muzičkih žanrova, poput Riblje Čorbe, Sare Jo, Petra Graše, Konstrakte, Halida Bešlića, Karoline Gočeve, Jelene Rozge, Emine Jahović i mnogih drugih.

Prvi dan su obilježili nastupi muzičkih velikana iz domena pop, rok, rep, narodne i svjetske muzike, dok je večeras scena rezervisana za muzičke ikone i ikone trap, drill i moderne alternativne muzike, a neki od učesnika, kao što su Sara Jo i Nikolija, najavili su i premijerna izvođenja svojih novih pjesama.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.