RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Дружењем са писцем Миром Гавраном започело обиљежавање Мјесеца књиге у Брчком

Сусретом ученика основних школа организованим са писцем Миром Гавраном, хрватским драматичарем, романописцем, приповједачем, у просторијама Библиотеке започело је овогодишње обиљежавање Мјесеца књиге у Брчком.

Књижевник Миро Гавран је овом приликом ученицима представио текстове о младима, истакавши да је пресудно оно што неко као дијете прочита.

„Најважније код дјеце је емотивно погодити њихову таласну дужину и ако се “уђе у њихове ципеле” онда није проблем ни послати праве поруке. Трудим се да све оно што пишем за њих буде занимљиво јер се дјеца или освоје или не на првих неколико страница. Битно је послати им добре емоције, а ја обично пишем о пријатељству, љубави и породичним односима, који су њима препознатљиви“, истакао је Гавран, говорећи о свом приступу књижевности за дјецу.

Гавран каже да у овом тренутку пише нови роман за одрасле који ће се звати „Портрет душе“.

Књижевно вече са хрватским писцем Миром Гавраном који ће се представит својим романима за одрасле  заказано је вечерас у 18 часова у просторијама Библиотеке у Брчком.

Организатор овогодишње манифестације Мјесец књиге у Брчком по први пута је брчански Уљуб.

Испред организатора Сувад Алагић предсједник Скупштине Уљуба каже да након неколико година суорганизације са Градском библиотеком, Уљуб је ове године добио прилику да самостално организује Мјесец књиге у Брчком.

„Сви садржаји везани за пет сусрета са регионалним умјетничким, књижевним и позоришним именима биће доступни на сајту Уљуба, Градске библиотеке и Радија Брчко“, нагласио је Алагић.

Мјесец књиге у Брчком биће настављен 28. октобра када гостује писац Семездин Мехмединовић. Покровитељ овогодишње манифестације Мјесец књиге у Брчком је Влада дистрикта Брчко.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.