RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Dvosatni defile kroz grad upriličile “Pokladne maškare 2016”

Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“Sarajevo , Podružnica Brčko distrikt BiH i ove godine je organizirao tradicionalnu menifestaciju „Pokladne maškare 2016“. Ove godine   organizatori su odlučili da to bude na posljednji dan maškara –Pokladni utorak, dan uoči čiste srijede , kada počinje korizmeni post –priprava za nadolazeći Uskrs , kazao je predsjednik HKD Napredak , podružnica Brčko dr. Anto Basić.

Ovogodišnji učesnici maškara , učenici osnovnih škola Bijela , Zovik , Ulice s područnim školama, natjecali su se s raznim maskama , poput,  vampira, dobrih vila, bubamara, kostura, gusara , miki mausa do kauboja. Nakon osvježenja sudionika uz krafne i ostale slkatkiše i sokiće , žiri je odabrao najbolje maske za 1.2. i 3. mjesto.

Dr. Basić je kazao da za odrasle koji danas navrate u napretkov dom od 18 i 30 , bit će krafne, kuhano vino , osvježenje i ples , a tamburaši jamče dobar ugođaj , a sve u cilju druženja na ovaj dan.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.