RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Elektronsko izdanje romana “Isidora i Sergej” brčanskog pisca objavljen u Srbiji i SAD

 

Suvad Alagić, pisac iz Brčkog ovih dana je potpisao profesionalni ugovor za objavljivanje elektronskog izdanja romana „Isidora i Sergej“ na bosanskom jeziku sa MEDIA ART CONTENT Novi Sad, Srbija.

Ova firma koja okuplja 40-ak autora s preko 130 naslova knjiga iz Srbije, BiH, Crne Gore i drugih zemalja,   u parnerskom je odnosu sa Digital Division LLC, Hilton Head, USA, koja takođe objavljuje Alagićev roman.

„Ovo je za mene još jedna potvrda kao pisca na daleko širim, planetarnim prostorima, najveća satisfakcija u mom književnom angažmanu do sad, i ja se iskreno nadam da će čitatelji prepoznati kvalitet ovog romana, kao što su to prepoznali Meida Art iz Srbije i Amazon iz Sjedinjenih Američkih Država“, kazao je Alagić.

Suvad Alagić je dosad objavio 15 naslova proze i peozije, prevođen je na strane jezike, nagrađivan za prozu u BiH i inozemstvu, a ove godine čeka objavljivanje još jednog romana i reizdanje zbirke poezije „U ogledalu vječno biti“, koje je prvi put objavljeno u Beogradu, 1986.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.