RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Филм Опенхајмер освојио највише номинација за Оскара

Америчка Академија филмских умјетности и науке саопштила је данас да је филм “Опенхајмер” освојио највише, чак 13 номинација за престижног Оскара, чија ће 96. церемонија додјеле бити одржана 10. марта у Долби дворани, у Лос Анђелесу.

Филм “Пур Тингс” Јоргоса Лантимоса о женског верзији Франкенштајна у викторијанско доба, добило је 11 номинација, док је филм славног Мартина Скорсезеа “Килерс ов Фловер мун” о убиствима Индијанаца у америчког савезној држави Оклахоми почетком 20. века, добио 10 номинација.

Остварење “Барби” Грете Гервиг добило је осам номинација, саопштила је Академија, преноси агенција Франс прес.

Оскар се додјељује у више од 20 категорије, међу којима за најбољи филм, режију, главног глумца и главну глумицу, најбољу споредну мушку и женску улогу, најбољи оригинални сценарио, најбољи адаптирани сценарио, најбољи страни, документарни и анимирани филм, као и за најбољу музику и специјалне ефекте.

Награду представља позлаћена статуета направљена од британијума, на црној металној основи, дугачка 13,5 инча (34 центиметара) и тешка 3,85 килограма. Приказује витеза направљеног у стилу арт декоа, како држи крсташки мач стојећи на ролни филма.

Научнофантастична комедија “Све у исто вријеме” апсолутни је побједник прошлогодишње, 95. додјеле Оскара са седам златних статуета, међу којима и за најбољи филм и за најбољу режију.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.