RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKulturaMagazin

Фолклористи “Просвјете” путују на Соколац

Фолклорни ансамбл Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ из Брчког представиће се сутра  на Сокоцу  на манифестацији „Романијска луча“, сазнајемо од   Предрага Љубојевића , потпредсједника Управног одбора „Просвјете.

Према његовим ријечима Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“  Брчко  до краја ове  ове године планира  приредити  значајне концерте, промоције, предавања и друге активновности  намијењене грађанима Брчког.

„Током новембра приредићемо  традиционални годишњи концерт Фоолклорног ансамбла, у плану је и годишњи концерт свих секција „Просвјете“, поред тога пјевачка група „Вијенац“  ће  концертом   обиљежити своју  петнаестогодишњицу“, каже Љубојевић.130115-portal-ljubojevic-predrag-prosvjeta-642x336

„Просвјета“   до краја године припремамо и низ предавања  на различите теме са еминентним стручњацима,  затим  обиљежавање  стогодишњице  рођења  писца Бранка Ћопића, а наставиће и са издавачком дјелатности и промоцијама књига.

„С обзиром да у  Статуту  „Просвјете“ постоји  и тај просвјетитељски рад  планирали смо да се окренемо и том просветном  и педагошком раду кроз  теме  које ћемо обрадити  путем предавања која смо планирали“, истакао је Љубојевић.

Поред фолклорне секције која кроз више ансамбла   окупља око 350 чланова , у оквиру „Просвјете“ дјелују и друге секције  као што су – тамбурашка секција, пјевачка групу „Вијенац“, рецитаторска секција, музичка секција, а планови су да се  у складу са финансијским могућностима оснују и друге секције.

„ Свака нова идеја везана за српску клултуру и традицију биће радо прихваћена. Врата „Просвјете „ су отворена  свима и врло радо прихватамо све оне, посебно младе људе,  који желе  да дају свој допринос  очувању наше културе и традиције, на било какав начин“, нагласио је Предраг  Љубојевић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.