RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Gradonačelnik Distrikta primio učenike, nastavnike i direktora Osnovne muzičke škole iz Brčkog

Povodom postignutih uspjeha učenika Osnovne muzičke škole na međunarodnim takmičenjima, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić sa saradnicima danas je u Gradskoj vijećnici primio učenike, nastavnike i direktora ove škole. Na sastanku je data puna podrška daljoj realizaciji ideje da Brčko distrikt BiH u što kraćem periodu dobije i Srednju muzičku školu.

Osnovna muzička škola u Brčkom ima dugogodišnju tradiciju i pored one u Tuzli ovo je druga najstarija takva škola u ovom dijelu naše zemlje.

“Ova škola već godinama postiže respektabilne uspjehe na svim takmičenjima, te po svom sastavu nastavnog  kadra, po broju učenika, po instrumetariju, a i po tradiciji su oni zaista najbolji imidž našeg grada, koji ga promovišu i koji su veliki potencijal”, istakao je dr. Zijad Nišić, gradonačelnik Brčko distrikta.

Foto: Mirsad Arnautović

„Tokom protekle godine učenici ove škole su se sa međunarodnih takmičenja i festivala vratili sa 25 osvojenih nagrada od čega je najveći broj prvih nagrada, čime našu lokalnu zajednicu predstavljaju u najboljem svjetlu“, istakao je Jasmin Hasić, direktor Osnovne muzičke škole.

“Iako već nekoliko godine egzistira ideja da se u Brčkom otvori i srednja muzička škola, ona bi u školskoj 2024/2025. godini trebala dobiti i svoje konkretne obrise kako bi naša muzički talentovana djeca nastavila dalje srednjoškolsko obrazovanje u svom gradu”, istakao je Zoran Bulatović, šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi  Brčko distrikta.

Foto: Mirsad Arnautović

Osnovna muzička škola u Brčkom osnovana je u junu 1950. godine od kada neprestano radi, a trenutno broji 203 đaka raspoređena na šest odsijeka i to klavir, harmonika, gitara, flauta, violina, solo pjevanje i pripremni razred.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.