RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Gran pri Susreta osvojila „Koštana“, a za žiri publike najbolja predstava iz BiH „ Ožalošćena porodica“

Na danas održanoj press- konfereciji Jakov Amidžić, direktor Susreta pozorišta/ kazališta u Brčkom je obavijestio javnost o nagradama koje se dodjeljuju na 31. Regionalnom festivalu kazališta/ pozorišta u Brčkom:

 

Na 31. Susretima kazališta/pozorišta BiH u Brčkom, održanim od 20.11. do 28.11.2014. godine, žiri publike u sastavu:. dr. Anto Basić,  Stojan Kašterović,  Slobodanka Ristanić,Adis Jasenčić i Anel Šuvalić donio je sljedeće Odluke

Nagrada za najbolju žensku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Zani Marjanović za više uloga u predstavi ”Bajka koju idiot priča” Kamernog teatra 55 Sarajevo Nagrada za najbolju mušku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Moameru Kasumoviću za više uloga u predstavi ”Bajka koju idiot priča” Kamernog teatra 55 Sarajevo. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini pozorišta/kazališta iz BiH, većinom glasova, dodjeljuje se predstavi ”Ožalošćena porodica” Narodnog pozorišta Republike Srpske Banjaluka

Na 31. Susretima kazališta/pozorišta BiH u Brčkom, održanim od 20.11. do 28.11.2014. godine, stručni žiri u sastavu Meliha Fakić, glumica, prvakinja drame NP Tuzla, Branko Cvejić, glumac iz Beograda i prof.dr. Darko Lukić, teatrolog iz Zagreba donio je sljedeće Odluke:

  1. Nagrade pozorištima iz BiH

Nagrada za najbolju mladu glumicu, jednoglasno, dodjeljuje se Amili Terzimehić, za ulogu Ljubice u predstavi „Mali mi je ovo grob“.Nagrada za najboljeg mladog glumca, jednoglasno, dodjeljuje se Admiru Šehoviću, za ulogu u predstavi „Bajka koju idiot priča“. Nagrada za muziku, jednoglasno, dodjeljuje se Drašku Adžiću za muziku u predstavi „Mali mi je ovaj grob“.Nagrada za kostim, jednoglasno, dodjeljuje se Vanji Popović za kostim u predstavi „Bajka koju idiot priča“.Nagrada za scenografiju, jednoglasno, dodjeljuje se Dragutinu Brozu za predstavu „Mali mi je ovaj grob“. Nagrada za najbolju žensku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Slađani Zrnić za ulogu Gine u predstavi „Ožalošćena porodica“. Nagrada za najbolju mušku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Milanu Mariću za ulogu Gavrila Principa u predstavi „Mali mi je ovaj grob“. Nagrada za najbolju režiju, jednoglasno, dodjeljuje se Dini Mustafiću za predstavu „Mali mi je ovaj grob“. Nagrada za najbolji dramski tekst bosansko-hercegovačkog savremenog pisca, jednoglasno, nije dodiljena. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini „Zlatna statua vjećnice i grada Brčkog“, jednoglasno, dodjeljuje se Predstavi „Mali mi je ovaj grob“ u produkciji Hartefakt, Bitef teatra, Kamernog teatra 55, Kazalista Ulysses, Testament Films i Festivala MESS. Gran pri Susreta za najbolju žensku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Emini Elor za ulogu Koštane u istoimenoj predstavi.

Gran pri Susreta za najbolju mušku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Erminu Bravi za ulogu Danila Ilića u predstavi „Mali mi je ovaj grob“. Gran pri Susreta za najbolju predstavu u cjelini “Statua gran pri Susreta”, jednoglasno,dodjeljuje se predstavi „Koštana“ po tekstu Bore Stankovića u režiji Andraša Urbana i produkciji Narodnog pozorišta Subotica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.